top of page
Levenscoaching

Leertraject hulpverleners

Zelf hulpverlener binnen de paramedische sector? Klinisch psycholoog, therapeut, coach, verpleegkundige, ... 

 

Een niet te onderschatten job waar vaak een hoge workload, intensieve zorg, emotionele beschikbaarheid, vele moeilijke verhalen, uitdagingen qua werk-privé balans, uitputtende werkomstandigheden, ... het er niet makkelijker op maken.

 

We oefenen deze job uit vanuit ons menselijk verlangen om voor anderen te zorgen en van mens tot mens in contact te komen. Dit betekent ook dat deze job ons zelf heel persoonlijk kan raken of uitdagen.

Hulpverlener zijn doen we én met ons hoofd én met ons hart. Enerzijds oefenen we deze job uit met de kennis, informatie, opleiding en vaardigheden die we doorheen onze ganse professionele loopbaan verzamelen en vaak ook bijscholen. Anderzijds zetten we ons ook persoonlijk in om zo'n goed mogelijke zorg te verlenen. Dit betekent dat we ook onze eigen persoonlijkheid, ervaringen, emoties, behoeften, ... in het dagelijkse van ons werk zullen aanspreken. Het kan helpend zijn om goed te begrijpen wat we zelf meebrengen in onze rol als hulpverlener.

Soms lopen we vast in begeleidingen, of worden we intens geraakt door een verhaal of een persoon, soms gaan we over onze eigen grenzen of merken we op dat we niet de vooruitgang boeken die we hadden voorzien of gehoopt.  Twijfel, onzekerheid, angst, frustratie, uitputting, ... kan op de loer liggen. Een eigen leertraject kan hier ondersteuning en inzicht brengen.

Binnen praktijk Verbindingspunt kan je terecht om als hulpverlener een eigen leertraject te volgen. Dit traject zal je via een vaste structuur en inhoud helpen om je eigen krachten en valkuilen te leren begrijpen, te herkennen welke begeleidingen je vlot liggen en welke een uitdaging zullen vormen, leer je inzicht verwerven in je eigen draagkracht en grenzen en krijg je de ruimte om in een veilig kader vragen te stellen of casussen te bespreken.

Interesse? Via een kennismakingsgesprek zoeken we samen uit wat je verwachtingen zijn van het leertraject en bied ik je uitgebreide informatie over de structuur en inhoud van het traject. Indien we een klik voelen, dan stippelen we het traject verder uit. De intentie en frequentie van de begeleiding bepalen we in samenspraak, op basis van de verwachtingen en de praktische haalbaarheid.

Meer info? Neem zeker contact op !

bottom of page