top of page
Sofie.jpeg

Erkenningsnummer: 972131247 

Visumnummer: 341676

Lidmaatschappen: VVKP

0471 49 19 88

Consultaties:

- Vrijdag (namiddag & avond)

Nieuwe aanmeldingen mogelijk vanaf januari 2024

Tarief: 65€/sessie (+ 5€ na 17u / weekend)

*Sophie is niet geconventioneerd; gedeeltelijke terugbetaling mogelijk naar gelang uw mutualiteit

Hallo, ik ben Sophie.

 

Als klinisch psycholoog en onderzoeker ben ik erg geboeid door de draagkracht waarover we beschikken als mens. In het leven worden we geconfronteerd met heel wat moeilijke momenten en toch lukt het ons vaak om hier een weg in te zoeken.

 

Wanneer je draagkracht echter onder druk komt te staan, voelt het soms alsof je vastloopt – je weet of ziet het even niet meer. Op zo’n moment kan het bijzonder waardevol zijn om samen op zoek te gaan. Wat maakt dat je dit ervaart, hoe situeren deze klachten zich in een breder geheel en wat zijn hierin jouw noden? In plaats van te handelen vanuit patronen die je aangeleerd hebt doorheen je leven en die misschien niet meer helpend zijn, zoeken we naar meer verbinding met jezelf of anderen vanuit jouw waarden.

Evidence-based werken is voor mij een voorwaarde om goede zorg te kunnen bieden. Ik combineer daarom graag klinische ervaring met bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast hecht ik veel belang aan een warm contact waarbij je je vrij kan voelen om op jouw tempo je zorgen te delen.

Mijn begeleidingen richten zich voornamelijk op het omgaan met medische aandoeningen en de moeilijkheden die deze met zich mee kunnen brengen (vragen rond angst, twijfels, rouw, zelfbeeld, het stilstaan bij levenskeuzes ...) alsook op relatieproblemen (vragen rond spanningen, vertrouwen, gemis, intimiteit, communicatie ...). Zowel voor individuele gesprekken als koppelgesprekken kan je bij mij terecht.

Sophie Van Hoyweghen

 Klinisch Psycholoog, Doctor i.o. & Systeemtherapeut i.o.

Opleiding

Werkervaring

2016 - 2019

Bachelor in de klinische psychologie

2019 - 2021

Master in de klinische psychologie

2021

GZA Sint-Augustinus Antwerpen

Klinisch psycholoog - Oncologie

2021 - heden

UZ Gent

Doctoraatsstudent en klinisch psycholoog - Centrum Medische Genetica

UGent

Doctoraat binnen de medische wetenschappen en relatie-en gezinswetenschappen

2019 - heden

Systeemtheoretische psychotherapie

2019 - heden

UGent

bottom of page