top of page

Wat biedt de praktijk aan?

We helpen je graag verder via onderstaand aanbod. Weet je niet goed waar je naar op zoek bent of wat jou kan helpen? Geen probleem, neem vrijblijvend contact op voor meer info of een kennismakingsgesprek. We zoeken samen met jou naar de juiste weg.

Bergpad

Psychotherapie

Praktijk Verbindingspunt biedt psychotherapie aan binnen de setting van individuen, koppels en gezinnen. Psychotherapie is een behandelvorm die op basis van het spreken en beluisteren ruimte biedt aan jouw gedachten, gevoelens, en gedrag. Tijdens de gesprekken proberen we vooral veiligheid, vertrouwen en warmte te bieden zodat we samen op weg kunnen gaan. Er wordt gezocht naar de aanpak die bij jou past en bijgestuurd indien nodig. 

 

Het duurt vaak een tijdje om de stap naar therapie te zetten. We proberen verder of lopen tegen bepaalde overtuigingen aan. Dat weten we! Daarom vind ik het binnen praktijk Verbindingspunt cruciaal dat er gezocht wordt naar de aanpak die bij jou past en wordt er bijgestuurd indien nodig. Binnen een wetenschappelijk en ervaringsgestuurd kader zoeken we naar de ondersteuning die jou kan helpen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten, het ervaren van emoties en het komen tot gewenste verandering. 

Er is geen "goede" of "juiste" reden om een psychotherapeutisch traject aan te gaan. Iedereen die botst op terugkerende vragen, worstelt met bepaalde levensgebeurtenissen of emoties, die vastloopt met negatieve gedachten of moeilijke emoties, of die net iets anders verwacht van zijn of haar eigen leven - kan aankloppen bij de praktijk. We zoeken samen naar nieuwe betekenissen, helpen je levensverhaal vertellen of ondersteunen je in het doorbreken van vastgeroeste patronen.

Welke psychotherapie vind je bij ons?

logo bvrgs_edited.png
schematherapie-4_edited.jpg

Systeemtherapie

Simpelweg: werken met het systeem. Binnen de systemische psychotherapie staat de overtuiging dat iedereen in continue verbinding staat met zijn omgeving centraal. Er is een continue stroom aan invloed waardoor personen en systemen steeds in beweging zijn. Relaties en relatiedynamieken hebben me steeds geïntrigeerd. Het wetenschappelijk onderzoek waar ik aan mee heb gewerkt, richtte zich op processen van steun en empathie binnen relaties. Ook later in mijn opleiding als psychotherapeut koos ik steevast de systeemtherapie als kader om met cliënten en patiënten aan de slag te gaan. Moeilijkheden en uitdagingen in een mensenleven stellen zich dan ook niet in een geïsoleerde context maar gebeuren steeds in een omgeving waar anderen een rol spelen. In mijn beleving kom je dan ook niet alleen de spreekkamer binnen, maar breng je je dichte en ruimere context mee binnen. 

Schematherapie

In 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met schematherapie. Het is een integratieve psychotherapievorm die elementen combineert uit verschillende therapeutische stromingen (leer-, cognitieve-, cliënt-centered, psychodynamische, & hechtingstheorieën) en aanvankelijk werd ontwikkeld voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Door de kracht en (h)erkenning die de therapie met zich meebrengt, werd de schematherapie vertaald naar steeds ruimere toepassingsgebieden. Voor mij betekent het niet enkel een vorm van therapie, maar het leren spreken van een gans nieuwe taal die veel meer onder woorden kan brengen dan onze huidige moedertaal. Het is een therapie waar spreken én luisteren in een nieuwe taal leidt tot zich begrepen voelen, opluchting, inzicht en bovendien diepere verbinding. Bovendien is het een gestructureerde therapie mét een uitgebreide wetenschappelijke en klinische validatie.

bottom of page